Beste inwoners van Kerkrade,

Voor u ligt het verkiezingsprogramma van CDA Kerkrade 2022. Een programma dat geschreven is met input van duizenden Kerkradenaren. In de afgelopen weken en maanden zijn de leden van CDA Kerkrade in alle wijken van onze gemeente deur-aan-deur geweest met de vraag: ‘wat is voor u belangrijk?’ Er is een dan ook een grote kans dat u uw eigen inbreng terugvindt in dit programma.

Wij hebben uw concrete ideeën en dromen namelijk omgezet in 6 concrete speerpunten voor Kerkrade; u vindt deze speerpunten op de volgende pagina. Ieder speerpunt hebben wij vervolgens uitgewerkt in een van onze 6 corresponderende hoofdstukken. Op die manier komen alle thema’s die u en wij belangrijk vinden terug in dit uitgebreide programma. Wij hopen dat u zich herkent in ons programma en dat wij -mede door uw stem- hiermee volop aan de slag kunnen in de komende jaren.

Een proactieve gemeente die denkt in kansen en de kracht van haar inwoners versterkt, dat verdient Kerkrade. Niet voor niets heeft het CDA gekozen voor “de kracht van Kerkrade”.

De kracht van Kerkrade gaat over de kracht van onze stad, van onze samenleving en van onze tradities, van onze verenigingen en inwoners, ook als dat niet vanzelfsprekend is.

De kracht van alles dat ons Kerkradenaren maakt, waar we trots op zijn en wat we (meer) willen uitdragen.

Dat maakt ons een vitale stad!

Lees hier ons hele programma.