Jurian van den Camp

Secretaris Fractie Bestuur Campagneteam

Correspondentie adres secretariaat CDA Kerkrade:

Dhr. J. J. van den Camp

Bosweg 20

6471 GW, Eygelshoven

 

Mijn naam is Jurian, in 1997 geboren in Kerkrade, en ik ben steunfractielid van de CDA Kerkrade fractie en afdelingssecretaris binnen het bestuur.

Als ‘Egelzer jong’ ben ik al van jongs af aan betrokken bij het dorpse leven. Zo begon ik ooit bij de F’jes van LHC een, kortdurende, voetbalcarrière; tenniste ik bij TCLE, sportte bij gymvereniging SVE en zat ik jarenlang bij Scouting Eygelshoven. Daarnaast was ik in 2009 jeugdprins van het Vottekletsjere riek va Egelse en sinds 2010 lid van de Prinse Road van KV Burgerlust. Daar ben ik sinds kort ook secretaris van de Prinse Road. Ook ben ik lid en secretaris van de Processievereniging in Eygelshoven. Deze ‘club’ jonge mensen organiseert al sinds 1933 de jaarlijkse sacramentsprocessie en ondersteunt bij de Communie, jubilea van verenigingen en tal van andere activiteiten.

Na mijn middelbareschooltijd aan het Eijkhagen-college ben ik European Studies gaan studeren in Maastricht. Daar raakte ik voor het eerst echt geïnteresseerd en later betrokken bij de politiek. Tijdens mij afstudeerstage in Brussel was ik verkiesbaar vanaf plek 5 voor CDA Kerkrade voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Nadat ik mijn studie in de zomer van 2018 had afgerond wilde ik graag nog wat extra ervaring opdoen, en startte ik als trainee in Den Haag met werken voor Tweede Kamerlid Martijn van Helvert uit Sittard.

Vanaf januari 2019 woonde en werkte ik wederom full-time in Brussel als adviseur van de Limburgse Europarlementariër Jeroen Lenaers tijdens zijn herverkiezingscampagne.

Sinds september 2019 studeer ik weer en zit nu in mijn tweejarig traject om de Master European Public Affairs te behalen. Daarnaast werk ik nog op part-time basis voor het Europees Parlement.