Paul Hölsgens

Fractie

Bijna twintig jaar geleden bracht de liefde mij vanuit het Sittardse naar Kerkrade. Ik voel me helemaal heem i Kirchroa, een stad met een eigen karakter, een stad om sjtoots op te zijn. Met mijn vrouw Kirsten en onze drie kinderen woon ik in de buurt van het prachtige Rolduc.

Sinds ik Kerkrade heb leren kennen, is de stad behoorlijk veranderd. Ik zie een dynamische en trotse stad met de nodige uitdagingen en kansen. Deze vragen om samenwerking met onze Nederlandse én Duitse buurgemeenten.

Ik wil dat onze stad nog meer kan profiteren van de centrale ligging midden in de Euregio met een top technologische StädteRegion Aachen en een universiteit van wereldfaam om de hoek. Ik wil mij dan ook inzetten voor nog meer samenwerking met onze partners in de Euregioen het verbeteren van de grensoverschrijdende infrastructuur en (arbeidsmarkt)mobiliteit. Realisatie van de Avantislijn en aansluiting aan de Radschnellweg Euregio zijn mooie voorbeelden.

Vanuit mijn werk als project manager bij de Euregio Maas-Rijn in Eupen en taleninstituut Euregio Language Services ervaar ik dagelijks het belang van het Duits. Ik ben een sterke voorstander van het uitbreiden van buurtaalonderwijs– liefst op alle Kerkraadse basisscholen – en stages in het buurland. Mail mij gerust voor vragen of ideeën omtrent grensoverschrijdende aangelegenheden.    

Contactgegevens
Deel deze pagina