Petra Meloni

CDA-Vrouw
Campagneteam

Als dochter van een Sardijnse vader en een Kerkraadse moeder verenig ik het beste van twee werelden in mij. Ik ben 50 jaar oud en ben docent Duits en Italiaans.

Sinds ik me kan heugen, was politiek altijd een belangrijk gespreksonderwerp bij mij thuis. Toen ik werd benaderd om het CDA Kerkrade te versterken, heb ik niet lang nagedacht en ben toegetreden tot een groep bevlogen en capabele mensen. Mensen die Kerkrade in hun hart gesloten hebben en die ervoor willen zorgen dat Kerkrade weer een sterk, dynamisch en levenskrachtig dorp wordt.

Als CDA lid wil ik me graag inzetten voor het behoud van het onderwijs en cultuur in Kerkrade. Een mooi voorbeeld van cultuur is de samenwerking tussen het Wijngrachttheater en de muziekschool Kerkrade. Mooie projecten kunnen hieruit voortvloeien. Deze zullen van grote betekenis zijn voor de inwoners van Kerkrade. Daarnaast vind ik het belangrijk het VMBO voor Kerkrade te behouden, omdat goed onderwijs de brug naar de toekomst van de jeugd is. Ik hoop ervaring te kunnen opdoen, om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan een vitaal en sterk Kerkrade waar we allemaal beter van worden.

Naast CDA-lid ben ik sinds 2018 secretaris van CDA-vrouw Kerkrade. Samen met mijn collega’s van CDA-vrouw willen we zorgdragen voor een breed draagvlak. Dit doen we middels lezingen en projecten. Een van de doelen is Kerkrade voor vrouwen op de kaart zetten die politiek actief hun steentje willen bijdragen!