Verslag commissie AZM 9 september 2019

Onze CDA-burgemeester Petra Dassen is tevens portefeuillehouder Veiligheid en dit item stond als enige agendapunt genoteerd voor de eerste vergadering na de zomervakantie van de commissie Algemene Zaken en Middelen.

In december 2018 werd het Integraal Veiligheidsplan, inclusief het aanvalsplan voor de wijken Bleijerheide-Nulland, enthousiast ontvangen en zoals destijds afgesproken, volgde nu een eerste evaluatie.
Hoewel het aantal delicten en de overlast afnemen, daalt het veiligheidsgevoel bij de burgers. Een vreemde zaak die verder zal worden onderzocht.
Hoe dan ook wordt het melden van wetsovertredingen de burger in de toekomst nog gemakkelijker gemaakt door het instellen van één centraal nummer. Ook de terugkoppeling daarna is en blijft een wezenlijk onderdeel van de meldingsprocedure.
Speciaal nog te vermelden, de succesvolle optredens t.a.v. ‘’foute’ brievenbuspanden, met name in Bleijerheide-Nulland, waar ook onze eigen CDA-wethouder Bert Bejas als wijkwethouder bijzonder actief is.
Tot slot vroeg onze nieuwe burgemeester om geduld van alle partijen omdat ze tijd nodig heeft om met de beschikbare mensen deze enorme klus te klaren, waarbij echter elke wijk t.z.t. op een grote schoonmaakbeurt mag rekenen.

 

 

 

Geschreven door:

Paul Boumans en Paul Hölsgens

Deel dit artikel:

Verder lezen

In memoriam: Toon Willems
In memoriam: Toon Willems
02-04-2020 - Vandaag bereikte ons het bericht dat Toon Willems op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van het Corona-virus is overleden. CDA… Lees verder
Verslag Commissie Algemene Zaken en Middelen – maandag 9 maart 2020
Verslag Commissie Algemene Zaken en Middelen – maandag 9 maart 2020
10-03-2020 - In maart enkel een vergadering van de commissie AZM, simpelweg vanwege een gebrek aan agendapunten bij B&S en GEZ. Hoe… Lees verder
Verslag Commissie Algemene Zaken en Middelen – maandag 3 februari 2020
Verslag Commissie Algemene Zaken en Middelen – maandag 3 februari 2020
04-02-2020 - Uit de eerste commissievergadering AZM in 2020 zijn slechts twee agendapunten noemenswaardig. Allereerst, toekomstig groen licht voor alle Gemeenschappelijke Regelingen… Lees verder