Verslag commissie AZM 9 september 2019

Onze CDA-burgemeester Petra Dassen is tevens portefeuillehouder Veiligheid en dit item stond als enige agendapunt genoteerd voor de eerste vergadering na de zomervakantie van de commissie Algemene Zaken en Middelen.

In december 2018 werd het Integraal Veiligheidsplan, inclusief het aanvalsplan voor de wijken Bleijerheide-Nulland, enthousiast ontvangen en zoals destijds afgesproken, volgde nu een eerste evaluatie.
Hoewel het aantal delicten en de overlast afnemen, daalt het veiligheidsgevoel bij de burgers. Een vreemde zaak die verder zal worden onderzocht.
Hoe dan ook wordt het melden van wetsovertredingen de burger in de toekomst nog gemakkelijker gemaakt door het instellen van één centraal nummer. Ook de terugkoppeling daarna is en blijft een wezenlijk onderdeel van de meldingsprocedure.
Speciaal nog te vermelden, de succesvolle optredens t.a.v. ‘’foute’ brievenbuspanden, met name in Bleijerheide-Nulland, waar ook onze eigen CDA-wethouder Bert Bejas als wijkwethouder bijzonder actief is.
Tot slot vroeg onze nieuwe burgemeester om geduld van alle partijen omdat ze tijd nodig heeft om met de beschikbare mensen deze enorme klus te klaren, waarbij echter elke wijk t.z.t. op een grote schoonmaakbeurt mag rekenen.

 

 

 

Geschreven door:

Paul Boumans en Paul Hölsgens

Deel dit artikel:

Verder lezen

Raadsvergaderingen van 29 en 30 oktober 2019
Raadsvergaderingen van 29 en 30 oktober 2019
31-10-2019 - De vergadering op de dinsdag stond volledig in het teken van de herontwikkeling van Center Court Kerkrade. In Kerkrade is… Lees verder
Algemene beschouwingen begroting 2020
Algemene beschouwingen begroting 2020
30-10-2019 - Vandaag vonden de Algemene Beschouwingen plaats waarin de gemeenteraad haar oordeel velt over de door het college opgestelde begroting voor… Lees verder
CDA Kerkrade stemt in met ontwikkeling Center Court
CDA Kerkrade stemt in met ontwikkeling Center Court
29-10-2019 - Op dinsdag 29 oktober stemde de gemeenteraad van Kerkrade in met de ontwikkeling van Center Court Kerkrade. Onze fractievoorzitter Paul… Lees verder