Verslag commissie AZM 9 september 2019

Onze CDA-burgemeester Petra Dassen is tevens portefeuillehouder Veiligheid en dit item stond als enige agendapunt genoteerd voor de eerste vergadering na de zomervakantie van de commissie Algemene Zaken en Middelen.

In december 2018 werd het Integraal Veiligheidsplan, inclusief het aanvalsplan voor de wijken Bleijerheide-Nulland, enthousiast ontvangen en zoals destijds afgesproken, volgde nu een eerste evaluatie.
Hoewel het aantal delicten en de overlast afnemen, daalt het veiligheidsgevoel bij de burgers. Een vreemde zaak die verder zal worden onderzocht.
Hoe dan ook wordt het melden van wetsovertredingen de burger in de toekomst nog gemakkelijker gemaakt door het instellen van één centraal nummer. Ook de terugkoppeling daarna is en blijft een wezenlijk onderdeel van de meldingsprocedure.
Speciaal nog te vermelden, de succesvolle optredens t.a.v. ‘’foute’ brievenbuspanden, met name in Bleijerheide-Nulland, waar ook onze eigen CDA-wethouder Bert Bejas als wijkwethouder bijzonder actief is.
Tot slot vroeg onze nieuwe burgemeester om geduld van alle partijen omdat ze tijd nodig heeft om met de beschikbare mensen deze enorme klus te klaren, waarbij echter elke wijk t.z.t. op een grote schoonmaakbeurt mag rekenen.

 

 

 

Geschreven door:

Paul Boumans en Paul Hölsgens

Deel dit artikel:

Verder lezen

Verslag commissie GEZ van 11 september 2019
Verslag commissie GEZ van 11 september 2019
19-09-2019 - Het belangrijkste agendapunt in deze eerste commissievergadering na het zomerreces was de evaluatie van het gewijzigde afvalbeleid Rd4, inclusief de… Lees verder
Verslag commissie B&S 10 september 201
Verslag commissie B&S 10 september 201
14-09-2019 - Voor deze eerste vergadering na het zomerreces stonden twee inhoudelijke onderwerpen op de agenda. Allereerst werd er gesproken over het… Lees verder
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
29-08-2019 - Het CDA Kerkrade houdt haar leden en andere geïnteresseerden periodiek graag op de hoogte over zaken die de partij aangaan… Lees verder