11 maart 2021

Brief Marleen Kannekens aan leden

Dit bericht was onderdeel van de verkiezingsnieuwsbrief van CDA kerkrade in maart 2021.

 

Beste CDA leden,

Toen ik vorig jaar eenmalig mijn voorwoord schreef, vanwege de ziekte van Jo Plum, kon ik niet bevroeden dat ik dit jaar weer het voorwoord zou schrijven.

Helaas heeft Jo om gezondheidsredenen zijn functie per onmiddellijk neergelegd, het voorzitterschap trok een te grote wissel op zijn gezondheid.

Namens het CDA Kerkrade wil ik graag Jo bedanken voor zijn jarenlange inzet voor het CDA, ik wens Jo en José samen nog vele gezonde en goede jaren toe.

Terwijl ik dit zit te schrijven regent en stormt het buiten, hetgeen de stemming niet bepaald opvrolijkt. Vorig jaar rond deze tijd had denk ik niemand gedacht dat we nu nog dieper in de beperkingen zouden zitten, velen van ons dachten dat het na 2020 wel weer over zou zijn.

Helaas, uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen; alles waar we van houden staat onder druk; of het nu gezellig bij elkaar komen is of een etentje in een restaurant of een reis, het kan niet, of je nu jong of oud bent. Het covid-19 virus raakt onze maatschappij diep in het hart.

 De lockdown heeft natuurlijk ook zijn weerslag op de campagne voor de verkiezingen, geen bijeenkomsten en geen discussie. Lijsttrekkers proberen zich te profileren in verkiezingsdebatten op radio en TV, maar dat is toch wat anders als een bijeenkomst waar je zelf bepaald hoe de discussie verloopt. Maar we moeten het er mee doen.

Ons enthousiaste campagneteam doet wat ze kunnen om het CDA goed te profileren, dat belooft wat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Ik wil toch van de gelegenheid gebruik maken een ieder die zich voor het CDA inzet een hart onder de riem te steken en harte te bedanken voor hun inzet. Onder toch aparte en moeilijke omstandigheden blijft iedereen zich tot het uiterste inzetten, als waarnemend voorzitter maakt me dat trots.

Ik hoop u allen weer te zien op de komende algemene leden vergadering, blijf gezond.

Met vriendelijke groet, 

 

Marleen Kannekens