19 maart 2021

CDA Kerkrade gaat voor groene en gezonde schoolpleinen

 

“CDA Kerkrade gaat voor groene en gezonde schoolpleinen”

De Kerkraadse CDA afdeling heeft scholen opgeroepen om samen te werken aan een groenere en gezondere leeromgeving voor kinderen. In een brief aan de directies van de 12 basisscholen dagen we leerlingen, ouders, docenten en directie uit om het groenste schoolplein van de stad te ontwerpen. Vervolgens gaan we samen met de school en de gemeente kijken hoe we de plannen ook werkelijkheid kunnen laten worden.

Ook op provinciaal niveau is er aandacht voor de positieve gevolgen van een groene, gezonde leef- en leeromgeving. De beide provincies Nederlands en Belgisch Limburg willen zelfs op dit gebied gaan samenwerken.

Lees hier de brief die namens CDA Kerkrade werd verstuurd naar de Kerkraadse basisscholen  

Inmiddels heeft al een aantal directeuren van Kerkraadse basisscholen enthousiast gereageerd op onze uitnodiging om samen te gaan werken aan groene, gezonde schoolpleinen.

Heeft u ook goede ideeën of suggesties hoe we Kerkrade nog groener kunnen maken, laat het ons dan gerust weten door een mail te schrijven naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor een groene stad om door te geven aan volgende generaties!

Samenwerking basisscholen Limburg en Belgisch-Limburg | 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

Samenwerken over grenzen aan groene en gezonde scholen van de toekomst - Provincie Limburg