20 januari 2021

CDA Kerkrade zoekt kandidaat-raadsleden

In maart 2022 kiezen de inwoners van de gemeente Kerkrade een nieuwe Gemeenteraad. Wij als CDA Kerkrade hopen dat het harde en succesvolle werk van al onze vrijwilligers, raadsleden en wethouder beloond wordt door de kiezer. 

Om als partij een volgende stap te kunnen maken zijn we op zoek naar gedreven Kerkradenaren die zich namens het CDA willen inzetten voor onze gemeenschap.

Maar wat betekent het om kandidaat-raadslid namens het CDA te zijn? Een kandidaat-raadslid staat midden in de samenleving, weet mensen te verbinden, is geïnteresseerd in de politiek, zowel landelijk als lokaal.

Herken jij jezelf hierin? Dan zijn we op zoek naar jou!

Check hieronder de mogelijkheden

Keuze 1

 

Je bent er nog niet helemaal uit. Je wilt graag iets betekenen voor de gemeenschap, maar weet niet zeker of het CDA wel jouw partij is. Wij willen natuurlijk ook graag weten of jij echt bij onze partij past. Daarom komen we graag met je in contact. Klik op keuze 1, laat je naam, e-mailadres en telefoonnummer achter, en wij nemen snel contact met je op om geheel vrijblijvend een gesprek in te plannen. 

Keuze 2

 

Je weet nog niet zeker of je lid wilt worden van het CDA. Maar je wilt CDA Kerkrade wel graag steunen. Voor €1,- per maand word je 'Vriend van CDA Kerkrade'. Als vriend van CDA Kerkrade maak je kennis met de afdeling en praat je mee over de toekomst van onze gemeente. Klik hier om vriend van CDA Kerkrade te worden. Zodra je aanmelding is verwerkt zullen we contact met je opnemen en een kennismakingsgesprek plannen.

Keuze 3

 

Jij bent er al zeker van! Het CDA is echt jouw partij. Je wordt direct lid. Daardoor heb je meteen (gratis) toegang tot CDA-congressen, je hebt stemrecht bij alle belangrijke beslissingen, je komt in contact met Tweede Kamerleden, Europarlementariërs, ministers en natuurlijk je lokale Raadsleden. Daarnaast ontvang je het ledentijdschrift. Het CDA lidmaatschap is niet duur. Het eerste jaar betaal je slecht €19,95. Daarna betaal je €20 per kwartaal. Vind je dit te prijzig, dan is keuze 2 wellicht een optie voor jou! Zodra je aanmelding is verwerkt zullen we contact met je opnemen en een kennismakingsgesprek plannen.

Ben je jonger dan 30, dan kun je er voor kiezen om lid te worden van de jongerenafdeling; het CDJA. Dit kost je het eerste jaar slecht €5,-. Als lid van het CDJA ben je gratis lid van het CDA.

Waarom het CDA?

Het CDA behoort tot de grootste ledenpartijen van Nederland met 40.000 leden. Op gemeentelijk niveau is het CDA nog altijd de grootste nationale partij. Het CDA lidmaatschap heeft interessante voordelen. Zo hebben leden een stem en directe invloed op het kiezen van de lijsttrekker, samenstelling van de lijst en de inhoud van het verkiezingsprogramma. Het CDA biedt een groot netwerk, gedegen interne opleidingen en uitstekende carrièremogelijkheden. Wil je meer weten over inhoudelijke punten van het CDA? Klik dan hier!

Waarom zoeken wij naar kandidaat-raadsleden?

Het CDA is een partij die altijd blijft doorontwikkelen. De aanwas van nieuwe getalenteerde Kerkradenaren is daarbij van groot belang. Binnen een gezonde partij is er altijd een doorstroom van nieuwe leden in gekozen functies. Waar je bij sommige partijen dezelfde gezichten al jaren en jaren op dezelfde plek ziet, is dat bij het CDA niet het geval. Door ons groot regionaal, nationaal en internationaal netwerk kunnen onze leden zich blijven ontwikkelen. Vanwege dit verloop zijn wij op zoek naar jou? Meld je snel aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

De selectieprocedure 

Maar hoe word je uiteindelijk CDA-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022? De selectiecommissie van het bestuur van CDA Kerkrade zal gesprekken voeren met alle CDA-leden en andere Kerkradenaren die zich opgeven om op de kandidatenlijst van het CDA te komen. In het derde kwartaal van 2021 zal het bestuur een concept-kandidatenlijst op de Algemene Ledenvergadering presenteren waarna de leden kunnen instemmen met de lijst. In de periode die volgt zal CDA Kerkrade campagne gaan voeren en mensen overtuigen van het CDA gedachtengoed. Op 18 maart 2022 vinden de verkiezingen plaats. Voor plaatsneming in de Gemeenteraad volgt CDA Kerkrade de kieswet. De lijstvolgorde is dus bepalend. Wat ook kan gebeuren is dat een kandidaat op eigen titel de kiesdrempel behaalt, dan verandert de lijstvolgorde in zijn of haar voordeel. 

Meer informatie?

Wil je eerst meer informatie? Dat kan ook. Je kunt kiezen voor keuze 1, en vult het formulier in. Of je mailt direct naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .