20 februari 2018

Commissie Algemene Zaken en Middelen (AZM) van 19 februari 2018

Maandag 19 februari hebben we de laatste commissievergadering Algemene Zaken en Middelen voor de verkiezingen gehad.  Er stonden nog twee onderwerpen op de agenda, het vaststellen van het controleprotocol voor de accountantscontrole voor het jaar 2017 en een presentatie door de BsGW inzake achtergronden van het ondernemings- en verbeterplan 2018-2020. CDA Kerkrade vertegenwoordigd door fractievoorzitter Annemie Housen-Donners, Hub Beunen en Mark Meijer, heeft daarin de volgende punten aangekaart.
Ontwerpbesluit vaststellen Controleprotocol voor de accountantscontrole voor het jaar 2017.
Dit onderwerp beschrijft de procedures van de accountantscontrole op de jaarrekening van de gemeente Kerkrade. Deze procedure wordt jaarlijks bijgesteld vanwege nieuwe of gewijzigde verordeningen. Dit stuk werd zonder discussie doorgestuurd naar de gemeenteraad.  
Presentatie BsGW inzake achtergrond van het ondernemings- en verbeterplan 2018-2020.
Deze presentatie ging vooral over hetgeen de BsGW in de toekomst van plan is. Hiervoor is een reorganisatie nodig waarvan de kosten worden geschat op 4 miljoen euro. Dit bedrag moet de BsGW extern financieren, zodat het niet op de gemeentebegroting rust. Hierdoor duurt het wel langer voordat de BsGW de inverdieneffecten van deze Gemeenschappelijke Regeling kan realiseren. Het CDA stelt dat het ervan uit ging dat bij het instappen in de BsGW sprake was van een efficiencyoperatie. We zijn echter teleurgesteld in de positieve effecten van de samenwerking en constateren dat de BsGW nu meer geld kost dan ons is voorgespiegeld en dat er voorlopig geen positief perspectief is in de toekomst. Dit komt mede door de enorme toename van de proceskosten die verband houden met de bepaling van de WOZ-waarde. Het CDA maakt zich ook ongerust of het overgenomen personeel van de gemeente Kerkrade wel goed op zijn plaats terecht is gekomen en niet tussen wal en schip terecht dreigt te komen. Het CDA heeft er dan ook een hard hoofd over in dat alle medewerkers uiteindelijk op de juiste plaats kunnen worden ingezet.