11 december 2017

Commissie Algemene Zaken en Middelen (AZM) van 9 december 2017

Op 9 december vond de commissievergadering Algemene Zaken en Middelen (AZM) plaats. Twee belangrijke onderwerpen uit deze vergadering waren het ontwerpbesluit inzake het vaststellen van de tarievennota 2018 en een agenderingsverzoek inclusief een motie betreffende een aanmelding aangaande een experiment rondom het gedoogd telen van wiet. Onze agendapunten hieromtrent leest u hier.  
Ontwerpbesluit vaststellen Tarievennota 2018
Jaarlijks in december vindt er in de commissie en de daaropvolgende raadsvergadering de vaststelling van de “Tarievennota” voor het komende jaar plaats. In deze nota zijn alle tarieven voor de gemeentelijke diensten opgenomen en daar waar noodzakelijk aangepast. In de commissievergadering is deze nota unaniem akkoord bevonden en werd als akkoordstuk naar de raadsvergadering van december verwezen.  
Agenderingsverzoek PvdA inclusie motie inzake aanmelding experiment "gedoogd telen van wiet"
Nadat de motie door de PvdA  fractie werd toegelicht gaf burgemeester Som als portefeuillehouder zijn visie over de voorliggende motie die momenteel onderwerp van bespreking is in het orgaan van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Om reden dat die besprekingen nog niet zijn afgerond en de landelijke politiek zich hierover ook nog moet uitspreken, adviseerde de burgemeester ons als commissieleden om de motie aan te houden. Met de toezegging dat hij na afronding van de gesprekken ons als commissie hierover zal informeren, werd unaniem besloten om de motie aan te houden.