20 juni 2020

Geslaagde prikactie Holz, Bleijerheide-Nulland en Stadspark

Op zaterdag 20 juni heeft een aantal Kerkraadse CDA-ers samen met wijkbewoners van de Holz en  Facebook initiatief Clean Green Parkstad de Holz, het Stadspark en een deel van Bleijerheide-Nulland van zwerfafval ontdaan. In totaal waren ongeveer twintig fanatieke prikkers ruim twee uur hiermee bezig. Dankzij de enthousiaste hulp van deze vrijwilligers hebben we een flinke “buit” kunnen maken.

Net als de meesten van u, ergeren zich ook de leden van CDA Kerkrade aan het zwerfvuil dat onze stad en de buitengebieden ontsiert. Naast het feit dat al die rotzooi er vreselijk uitziet en het milieu en daarmee ook onze gezondheid enorm belast – vooral wanneer het microplastic in het drinkwater terecht komt – zorgt het zwerfvuil er ook voor dat de afvalverwerkingskosten enorm toenemen. Mensen klagen wel eens vaker of hoge afvalkosten, maar beseffen niet dat juist het verwijderen van zwerfvuil een flinke kostenpost is. Sommigen denken zelfs dat de gemeente  geld verdient aan afvalverwerking. Als je ziet hoeveel rotzooi er overal ligt, lijkt het onbegonnen werk om het opgeruimd te krijgen.

Omdat wij echter niet houden van ‘alleen maar klagen’ over dingen die niet goed zijn, willen wij in actie komen en concreet iets doen tegen zwerfafval. Daarom hebben we besloten om de prikkers in eigen hand te nemen en aan de slag te gaan. Met deze actie willen wij niet alleen de straten en bermen schoner maken, maar ook mensen bewust maken van het zwerfvui-probleem en het feit dat men zelf een deel van de oplossing kan zijn. Als iedereen de kleine moeite zou nemen om de eigen rotzooi op te ruimen, zouden we dit probleem niet eens hebben.

Wij willen met enige regelmaat door middel van prikacties de Kerkraadse wijken schoonmaken. Als u ons daarbij wilt helpen, bent u van harte welkom! Wij zorgen dan voor prikkers en vuilniszakken. Houd onze site en social media (Facebook) in de gaten om te weten wanneer we bij u in de buurt aan de slag gaan. Heeft u vragen of suggesties? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.