01 februari 2018

Raadsvergadering van 31 januari 2018

  Op 31 januari vond de eerste raadsvergadering van 2018 plaats. Op de agenda van deze raadsvergadering stonden een viertal onderwerpen. Alle onderwerpen waren geagendeerd als akkoordstukken en dat betekent dat in de voorafgaande commissies over elk onderwerp uitvoerig is gediscussieerd en dat alle fracties akkoord zijn met deze voorstellen/ ontwerpbesluiten. Het betrof de volgende onderwerpen:
  • Agendapunt 5: Ontwerpbesluit inzake de toevoeging van artikel 2:128 aan de Algemene plaatselijke verordening Kerkrade 2017, inzake de aanpak van ernstige en structurele woonoverlast.
  • Agendapunt 6: Ontwerpbesluit inzake de aanpak van de problematiek van personen met verward gedrag in de gemeenten.
  • Agendapunt 7: Ontwerpbesluit inzake Visie opvang en beschermd wonen Parkstad inclusief agenderingsverzoek SP inzake toekomstvisie beschermd wonen en opvang Parkstad.
  • Agendapunt 8: Ontwerpbesluit inzake Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan (GVVP)
    Toelichting Centercourt
    Na afloop van de raadsvergadering volgde er een toelichting met betrekking tot het proces Centercourt. In de toelichting werd aangegeven dat in april 2017 de aanbesteding van de exploitatie heeft plaatsgevonden; daarvan volgt naar verwachting in juni 2018 de gunning. Ook hebben in mei 2017 aanbestedingen plaatsgevonden inzake inschakeling adviseurs zoals onder andere de architect, de landschapsarchitect, de infra-aannemer en de aannemer elektra werktuigbouw en bouw. Zij maken deel uit van het bouwteam dat de opdracht heeft gekregen het plan uit te werken tot voorlopig ontwerp. Op basis daarvan krijgt de nieuwe Raad in het kader van het afgesproken haalbaarheidsonderzoek dat momenteel loopt in juni 2018 een voorstel voorgelegd. Zegt de Raad ja, dan wordt het plan verder uitgewerkt met dezelfde partijen. Zegt de Raad nee dan stoppen de werkzaamheden en zijn er geen verdere verplichtingen naar die partijen. In dat Raadsvoorstel van juni wordt ook de financiële vertaling van het plan, de toekomst van zwembad d’r Pool en de toekomst van sporthal West meegenomen.