Corine Schurer

CDA-Vrouw Fractie Bestuur Voorzitter CDA-Vrouw

Ik ben Corine en al jaren bij het CDA, echter niet als actief lid.

Sinds de zomer van 2017 ben ik wel actief lid geworden aangezien mijn kinderen ouder werden en ik dus wat meer tijd overhield voor andere zaken.

In het dagelijks leven werk ik als fysiotherapeut, al sinds 1990. Verder werk ik ook als zwangerschapsgymdocente sinds 2000. Aangezien ik geboren en getogen ben ik Kerkrade zet ik mij ook graag in voor deze gemeente.

Ik ben actief lid geworden bij het CDA omdat er veel gemopperd wordt, maar naar mijn mening niet genoeg handen uit de mouwen gestoken worden. Graag zou ik dat willen veranderen. De politiek bestaat ook veelal uit mannen, om hier verandering in te brengen en voor de kracht van de vrouw te staan ben ik daarnaast ook lid van het CDA-vrouw waar ik de rol van penningmeester vervul.

Verder vind ik het belangrijk om mij in te zetten voor de grensstreek en ben ik mij er dan ook van bewust dat door samen te werken er veel meer kan worden bereikt. Aangezien ik in Duitsland werk, kom ik dus ook regelmatig in aanraking met onze oosterburen. Om die redenen ben ik ook lid van Eurode2000 die burgerinitiatieven ondersteunt tussen Kerkrade en de nabijgelegen gemeente Herzogenrath.