02-04-2020 - Vandaag bereikte ons het bericht dat Toon Willems op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van het Corona-virus is overleden. CDA Kerkrade heeft veel aan dit markante en trouwe lid te danken. Jarenlang heeft hij zich voor Kerkrade en het CDA ingezet als volksvertegenwoordiger. Naast zijn actieve deelname aan het verenigingsleven was Toon bestuurslid, gemeenteraadslid, fractievoorzitter … Lees meer
Geschreven door
10-03-2020 - In maart enkel een vergadering van de commissie AZM, simpelweg vanwege een gebrek aan agendapunten bij B&S en GEZ. Hoe dan ook, bij de commissievergadering AZM ging het met name over de Rekenkamercommissie (RKC), de Kadernota Euregionalisering 2020 én de jaarcijfers van Politie/Handhaving.
Geschreven door Paul Boumans en Paul Hölsgens
04-02-2020 - Uit de eerste commissievergadering AZM in 2020 zijn slechts twee agendapunten noemenswaardig.
Geschreven door Paul Boumans en Paul Hölsgens
27-01-2020 - Getroffen vernamen we dat ons belangrijk en zeer gewaardeerd CDA-lid Nettie Engels-Goebbels is overleden. Jarenlang heeft ze zich ingezet voor het CDA Kerkrade op het politieke vlak. We zullen haar missen en nooit vergeten. We nemen afscheid van Nettie tijdens de plechtige uitvaartdienst op vrijdag 31 januari a.s. om 11.00u in de Lambertuskerk Kerkrade-Centrum
Geschreven door Jo Plum
01-01-2020 - Het CDA Kerkrade wenst u allen het beste voor 2020!
Geschreven door Sven Oligschläger
12-12-2019 -     Tijdens deze vergadering werd o.a. gesproken over de nieuwe verordening  maatschappelijke ondersteuning voor 2020. De verordening is aangepast vanwege wetswijzigingen en jurisprudentie. De belangrijkste wijziging ten opzichte van de huidige verordening is de invoering van het abonnementstarief bij de WMO van 19 euro per maand.
Geschreven door Niklas Wiertz en Git van Leeuwenstein
12-12-2019 - In de laatste commissievergadering B&S stonden twee onderwerpen geagendeerd, Eenzaamheid en de exploitatie van het Westhoes.
Geschreven door Niklas Wiertz en Git van Leeuwenstein
12-12-2019 - Tijdens deze vergadering werd o.a. gesproken over het Integraal Waterplan en het Watertakenplan Kerkrade 2020–2024. In deze beleidsplannen is door de gemeente Kerkrade in Parkstadverband samengewerkt met alle waterketenpartners om ervoor te zorgen dat water nu en voor de volgende generaties beschikbaar en betaalbaar blijft. In de plannen wordt invulling gegeven aan de zorgplicht van … Lees meer
Geschreven door Niklas Wiertz en Roger Hoofs
08-12-2019 - Voorafgaand aan de commissie brachten wij een(vrijwillig) bezoek aan het politiebureau van Kerkrade waar we een blik achter de schermen van het politiewerk kregen. Dit heeft onze waardering voor het werk van de mannen en vrouwen die er voor onze veiligheid zijn nog eens extra vergroot.
Geschreven door Paul Boumans en Paul Hölsgens
02-12-2019 - Onze wethouder Bert Bejas was vanmiddag in Brussel bij Jeroen Lenaerts voor gesprekken c.q. lobbyen voor Europese subsidie met name voor het project Super Local in bleijerheide.
Geschreven door Sven Oligschläger